Recull de missatges de condol

Deixa el teu missatge

Léonard…

M’ha costat escriure’t, molt…
Pel matí veig al Pere i a tu també al seu costat, el teu espai sempre…
De vegades boren les paraules!
Aquest noi desgarvat amb accés mig francès per les seves “Rs”, aquell pare que parlava dels seus monstres, aquell home enamorat de la seva dona, aquell company que trobarem a faltar tant, tants i tants…
Allà on siguis, segur que et trobaràs amb el Joan, la Pilar, el J. Safont, el Santi,… segur que esteu d’allò més bé! la bona gent s’uneix!

Fins sempre Leo!

Sina
Companya

Siempre recordaré tu sentido del humor para afrontar los problemas “Si no ho entens, tens dos problemes… primer entendre-ho i després resoldre-ho”.

Hasta cuando hacías bromas nos mostrabas como diseccionar los problemas para hacerlos más pequeños y así poder “atacarlos” de una forma estructurada y ordenada.

Excelente profesor: inspirador, pasional, dedicado, bondadoso y a la vez duro y estricto, justo, atento… Un auténtico ejemplo en lo profesional y en lo personal.
Tú me inculcaste el amor y el interés por las redes.
Y sin duda, cambiaste el rumbo de mi vida como el de tant@s ingerier@s del Maresme.

Hasta siempre!

Guillermo Navarro
Alumno

Vaig tenir la sort de tenir al Léonard com a professor i ha sigut un dels millors que he tingut mai. Transmetia un gran entusiasme per la matèria, per fer-la entendre correctament i assegurar-se que tothom aprenia. A part d’això, era també una gran persona amb la que inclús després de més de 20 anys de deixar l’escola, encara ens intercanviàvem missatges de manera més o menys habitual, interessat per la nostra evolució. Descansa en pau, Léonard

Xavi Terradellas
Estudiant

En Leonard va ser un gran professor i un bon guia durant els anys que vaig passar a la EUPMT cursant els estudis de Enginyeria Tècnica de Telecomunicacions. Les seves classes sempre eren interessants, amenes i orientades als problemes reals que ens trobaríem quan deixéssim la universitat. Moltes gràcies per tot el que ens vas ensenyar i sobretot per ser una persona tan propera.

Arcadi Missé
Ex-alumne

Ja fa una pila d’anys que et vaig tenir com a mestre, un d’aquells professors que d’alguna manera et marquen un camí a la vida, no tant sols pels coneixements sinó també i més important, per la teva qualitat humana. Et trobarem molt a faltar en aquests sopars que de tant en tant fem, les teves rialles i les teves anècdotes, però seguirem brindant per tot el que ens vas donar i que recordarem sempre. Bon Viatge

Josep Picón
Ex-alumne i amic

No tinc paraules. Avui he esbrinat la trista notícia que el Léonard, el meu professor durant la meva carrera de telecos, ens va deixar al passat abril. La veritat és que em resulta difícil expressar la profunditat de la meva tristesa i el buit que aquesta pèrdua em deixa.

Ell no va ser només un professor per a mi, sinó una font inesgotable d’inspiració. Recordo les seves classes plenes d’energia, el seu carisma, i sobretot, el seu coneixement tècnic que ens feia quedar bocabadats. Sempre tenia una paraula d’encoratjament, un consell tècnic o una història inspiradora per compartir. Era d’aquells docents que et fan creure en tu mateix, que et motiven a superar-te dia rere dia.

La seva passió pel que feia era evident en cada classe, en cada projecte i en cada conversa. No era simplement un professor, era un mentor i un amic. Encara recordo les llargues converses després de les classes on em motivava a seguir endavant, a perseguir els meus somnis i a no rendir-me mai.

És un cop dur saber que una persona tan plena de vida i energia ens ha deixat d’una forma tan repentina. Sembla impossible imaginar un món sense la seva rialla, els seus consells i la seva saviesa. Però el seu llegat viurà per sempre en cadascun de nosaltres que vam tenir la sort de ser seus alumnes.

Descansa en pau, Léonard. Sempre et recordarem amb amor i gratitud. La teva passió i energia ens seguiran inspirant per sempre.

Era el meu professor.

Joaquim Alvarez

En Léonard va ser un exemple de com conjugar un gran talent amb molta humilitat i bones dosis d’humor. Les seves classes eren autèntiques lliçons de comunicació i connexió amb l’audiència, de les que tots els que hem sigut alumnes seus, vam gaudir i en vam aprendre.

Els meus condols a la família i companys. Sempre el recordarem amb molta estima.

Rafa Bolívar
Alumne

Léonard ha sido uno de los mejores profesores que he tenido a lo largo de mi trayectoria académica. Excelente como profesional y como persona. El buen recuerdo que ha dejado en todos nosotros es imborrable.

Boa viaxe

Manuel Duro Santos
Exalumno

A mi querido primo Léonard, los dos nacimos en Suiza. Él se marchó a España con sus padres cuando tenía 10 años, y yo me quedé aquí en Suiza con mis padres cuando tenía 7 años. Pero desde que tenemos uso de razón, incluso después de tantos años separados, hemos permanecido unidos, con nuestros corazones, nuestra familia. Léonard siempre ha sido un primo importante, un hermano que me hubiera gustado tanto. Su carrera fue increíble, ¡su trabajo era su pasión! Ser humano al servicio de los demás, fundó una magnífica familia a la que saludo de paso, al igual que a su hermano y a su hermana, con los que siempre hemos mantenido un contacto muy estrecho. Léonard siempre estarás en nuestros corazones, te echo mucho de menos.

Antonio Luis Janer
Primo

Vaig compartir només unes poques hores amb el Léonard, arran d’un curset de ciberseguretat que va organitzar pel Servei d’Ocupació Català.

Tots els presents al curset ens vam adonar que era un educador i persona excepcional quan el vam sentir parlar amb el seu entusiasme natural i claredat d’idees. Malgrat aquesta petita interacció que vam tenir, vaig assistir al seu homenatge perquè es va mostrar molt proper als nostres problemes i inquietuds, sense realment saber a l’homenatge de qui anava.

I resulta que el Léonard no era només una persona excepcional, és una personalitat excepcional!

Agraeixo als que han parlat al seu homenatge que hagin compartit les seves vivències, que he trobat inspiradores. Tant de bo els que l’heu conegut de prop pugueu transmetre el que heu après d’ell.

Oscar
Alumne

“Camins que ara s’esvaeixen
camins que s’han de fer sols
camins vora les estrelles
camins que ara no hi son…”

Havíem escoltat la lletra d’aquesta cançó molts cops mentre anàvem amb cotxe. Ens recordava que la vida s’ha d’aprofitar fent allò que et fa sentir feliç. I tu ho sabies fer, això.
Quan els nostres camins es van creuar el 1987, vam saber que faríem un llarg recorregut junts, ple de somnis i promeses, que ja no podrem realitzar. Moltes experiències i desitjos compartits.
Sovint em deies que em compensaries per totes les hores que m’havies robat amb els teus projectes; que aniríem a París a visitar la Michelle quan treballés d’il·lustradora…
Estic d’acord amb tu! Els nostres fills han estat el millor regal.
Sempre et vaig donar suport en aquelles coses que eren importants per tu, incondicionalment, sense demanar-te res a canvi. Vas marxar tan sobtadament… que van quedar converses pendents i plans inacabats.
El meu cor plora en silenci.
Mai he estimat a ningú com a tu.
Segueix el teu camí i troba la pau.

“Cauen llàgrimes del cel…
Cau el sol se’n va emportant
Dolces vides, dolços plans
Una enyorança, una mirada”

Nuri

Dels professors que millors records em fa venir dels temps de l’EUPMat. Junt amb en Carles Paul, d’aquells professors que es preocupaven de realment ensenyar i sabien fer-ho de manera molt propera i humana.

Una abraçada, Léonard.

Joan Canal
Alumne

El meu condol a la familia, en Léonard va ser el millor professor que he tingut mai, el seu entusiasme i dinamisme donant classe em va marcar i em va fer treure el millor per superar les seves exigents assignatures. Una perdua molt gran, et recordaré sempre!

Marc Oliver
Estudiant

Léonard, una persona única i especial entre un milió. Als inicis de la carrera dubtava si seguir a aquesta, ja que va ser un canvi important, però tu sempre pels passadissos em donaves paraules de suport amb un somriure i alguna sortida graciosa. Entre els teus ànims i altres suports vaig tirar endavant amb la meva formació.

Ara ja m’he graduat, i recordo amb molt d’afecte totes aquelles classes amb tu, tan amenes i divertides. Mai faltava a cap classe teva perquè m’entusiasmava la manera que tenies d’explicar. A més, sempre em feien molt de riure els teus originals exemples amb tot tipus de personatges i situacions gracioses que ens ajudaven a entendre-ho tot a la perfecció.

També t’agraeixo moltíssim el teu tracte com a persona, tan atent, era tan fàcil connectar amb tu, realment es notava que volies treure el millor de nosaltres com a estudiants i persones, a més de que sabies reconèixer els mèrits dels nostres progressos.

De veritat que agraeixo moltíssim haver-te conegut, i estic segur que tothom que ho ha fet ha après i canviat cap a millor també.
Allà on estiguis espero que segueixis aprenent tots els temes que t’agradaven i ensenyant als estudiants que són capaços de tirar endavant i convertir-se en grans professionals, però sobretot en bones persones com tu!

Més que un professor, ets un gran amic d’aquells amb qui connectes des del primer moment i que sempre portes al cor!

Una abraçada i moltíssimes gràcies per tot!!!

Lluís Bosch Nadal
Alumne

Gran professor, gran facilitador, gran persona. Et notarem a faltar 🙁 Descansa en pau.

Gerard Cervelló
Estudiant i després col·laborador a través d’empresa

T’he conegut de forma molt breu, però crec que eres tot un exemple de passió i dedicació cap a l’ensenyança. En les poques converses que vam mantenir, vaig constatar com de clar tenies que el més important era que l’estudiant aprengués, que aquest era el més gran baluard a protegir. Gràcies per ajudar-me a seguir creient que el que fem val molt la pena.

Tània Gri Puig
Companya de feina.

Amb tot el cor, escric aquestes paraules en la teva memòria, Léonard.
La teva pèrdua tan inesperada m’ha deixat sense paraules. Es fa estrany no veure’t pel teu despatx, pels passadissos anant a classe. Es fa estrany no escoltar la teva veu que es podia reconèixer encara que fos de lluny. Has deixat un gran buit.
Léonard la teva passió per l’ensenyament i la teva gran responsabilitat que senties per la feina ben feta m’han deixat una empremta difícil d’esborrar. Descansa en pau!

Montse, companya de feina

Sempre seràs un mirall en el que mirar-se, la teva energia, vitalitat, actitud i amor pels teus.
Mai t’oblidare, gràcies per ferme millor persona.

Salva Mesa Janer

És amb una profunda tristesa i un gran respecte que escric aquesta ressenya en memòria del professor Léonard Janer, qui va deixar una empremta inesborrable al TecnoCampus. El professor Janer va ser una figura excepcional i va influir positivament en la vida de molts estudiants i companys de tota la comunitat acadèmica.

El professor Janer era un home amb una passió contagiosa per l’aprenentatge i la docència. La seva dedicació a l’ensenyament era evident en cada classe que impartia. Tenia la capacitat d’explicar els conceptes més complexos de manera senzilla i comprensible, fent que els estudiants se sentissin inspirats i motivats a aprendre. La seva dedicació no sabia d’horaris ni festius, estant sempre a disposició de qui el requerís.
Sempre en la nostra memòria.


Josep Lluís Checa
Company de feina

Léonard era uno más, alguien quien tenía una forma especial para decirte hacia donde había que ir y que estaba bien, cercano como el que más. A mis hijos les he dicho mil veces que hay profesores que te cambian la vida a mejor, te hacen abrir miras y valorar cosas realmente importantes, ilusionarte,.. siempre que les explico esto sale el nombre de Léonard. Para mí es una referencia y no hablo solo a nivel profesional, sino algo mucho más importante, el valor humano.

Raúl Villanua
Alumno

El vaig conèixer a la UPC quan feia el doctorat i li vaig perdre el rastre. A l’Octubre de 2022, quan em vaig incorporar al TecnoCampus, en Léonard em va rebre amb els braços oberts, em va acompanyar i ajudar per fer-me sentir com a casa. Vaig poder estar amb ell poc temps, tot i així, guardaré per sempre un record molt entranyable del seu gran cor, i potser al més enllà el convidaré a dinar com va quedar pendent.

Elisa Sayrol
Companya de feina i de professió

En Léonard era un entusiasta de la docència, i això es nota en el record que en tenen els seus alumnes. El TecnoCampus el trobarà a faltar!

Oriol Ribet, company de feina

Leonard sempre et recordaré com un company exemplar i amigable. El teu esperit de treballador incansable m’inspirava cada dia, i les nostres carreres matutines per arribar el primer al Tecnocampus es convertien en moments especials de rialles i camaraderia. La teva pèrdua tant sobtada m’ha deixat un buit difícil d’omplir, però el teu record viurà per sempre en el meu cor.
Descansa en pau, estimat Leonard.

Lina 
Companya

Bona emprempta has deixat amb el teu Camp, i aquest en un dels Millors Nivells, Esperem i Desitgem que ara on vagis estiguis Molt bé. Els entesos en la matèria diuen que existeix un lloc que es diu “Entrevidas” un lloc de Pau i Descans, i com som Eterns ens tornarem a veure, ja que la mesura del Temps fora d’aquí, és diferent com és aquí.

Jordi Josep Deltoro Giner

El record més bonic que tinc d’en Léonard és la manera com s’implicava i ajudava a tots els participants de la SOM Hackathon. Enormes coneixements i molta practicitat. Encaminava molt bé els dubtes dels participants.

Jordi Pérez, company PAS del TecnoCampus

M’ha sabut molt greu assabentar-me tard de la mort del Léonard.
Gran de cor i de cos, sempre disposat a ajudar. Trobaré a faltar les converses sobre el bàsquet dels nostres fills i el teu sentit de l’humor tan campetxano.
Bon viatge mon ami!

Marc Armengol
Company i amic

Escric aquesta nota deixant-me emportar per la música de Maurice Jarre en aquella contundent escena de la pel·lícula “El club dels poetes morts” en que els estudiants per acomiadar el professor que se’n van es posen tots en peus damunt del pupitre recitant en veu forta l’elegia de Walt Whitman:

Oh Capità! Capità meu! S’ha acabat el trepidant viatge,
La nau ha superat tots els esculls, hem guanyat el premi que anhelàvem

Així es com jo dic vull dir Adeu a l’amic, company de la politècnica des dels anys 90 i sempre mestre Léonard. Amb veu forta com ho faria ell. I amb el sentiment que ell hi posaria.

Jaume Teodoro

El Léonard era un bon amic. Jo l’admirava. Molt. Per la seva intel·ligència, pel seu sentit de l’humor, per la seva serenitat, perquè sempre hi era quan el necessitaves. Ens pensem que tindrem els amics per sempre, i ara no em sé fer a la idea que no tornarem a riure junts.

Sílvia
Amiga, companya d’estudis i de feina

Sempre amb un posat afable i obert a deixar-se engrescar en qualsevol iniciativa on pogués aportar el seu granet de sorra. En Léonard ha estat un professor exemplar i un magnífic company, a qui sempre recordaré amb una gran estima.

Antònia Gonzàlez
Companya de feina

Diuen que els bons mestres són aquells que et fan patir quan estudies, et reconforten quan caus perquè t’aixequis i, el més important, els tens presents durant anys i panys encara que ja faci temps que no els veus. I tu, Léonard, ets un dels meus grans mestres.

El record del teu doll de veu fent-nos entendre com fer servir Matlab, la canya que ens foties quan veies que podíem donar més però no ho fèiem, l’oïda sempre atenta per ajudar-nos amb els nostres dubtes, tants records!

Escric aquestes línies des del meu lloc de treball “en Suisse”, a pocs quilòmetres del teu lloc de naixement. Sense el teu mentoratge, Léonard, no hagués mai arribat fins aquí.

Com em vas dir l´últim cop que ens vam veure en persona: “merci d’être venu”. Bon viatge, mestre!!!!!

Jordi Palacios
Alumne

Léonard,
Mai oblidaré les paraules de consol que em vas escriure quan em va deixar-me mare…:
“Malauradament no podré estar amb vosaltres a Vic, però des de la distància estaré amb vosaltres”.
Les teves paraules ara ressonen des d’una altra dimensió…

Des d’aquí, res que no sàpigues…:
Ens has deixat un buit enorme, et trobem molt a faltar i et portarem sempre amb nosaltres.
Un petó i una abraçada entre bastidors,


Virginia Espinosa

Trobarem molt a faltar a en Léonard qui amb la seva energia i vitalitat contagiava d’entusiasme el TecnoCampus i les seves persones. És una pèrdua dolorosa que deixa un buit molt profund. Descansa en pau Léonard

Xavier Vives
Company